
Tomatensalade met burrata
Een heerlijke salade met verschillende tomaten, gecombineerd met een frisse pestodressing, zoetzure rode ui en romige burrata. Grill wat ciabatta op de BBQ en je hebt een perfect bijgerecht!
Ingrediënten
Benodigdheden

Snijd de ui in dunne, halve ringen. Meng in een steelpannetje de witte wijnazijn met de suiker en voeg de ui toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur minstens 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de ui mooi zoetzuur wordt.
Snijd de ciabatta in dunne plakjes. Bestrijk de plakjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill ze op de barbecue tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijd de tomaten in verschillende stukken: snijd de grote tomaten in kwarten, halveer de cocktail trostomaten en mini cherry tomaten en laat sommige kleine tomaten heel. Snijd enkele trostomaten in schijfjes.
Meng de pesto met citroensap, de olijfolie extra vierge en een geperst teentje knoflook tot een frisse dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de tomaten in een grote schaal met de helft van de dressing. Verdeel de zoetzure ui over de tomaten. Snijd de burrata in kwarten en leg die erbij. Lepel de rest van de dressing over de salade.
Garneer met verse basilicum en serveer met de gegrilde ciabatta van de BBQ.