Panzanella
Een heerlijke zomerse salade bomvol smaak en vitamines. En in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten
Benodigdheden
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin kort de geperste knoflook. Let op! De knoflook mag niet gaan kleuren.
Voeg het in stukjes gesneden (oud) brood toe en bak op middelhoog vuur tot het brood knapperig en goudbruin wordt.
Snijd de snackkomkommer, paprika en ui in plakjes en reepjes en halveer de tomaatjes.
Schep het brood met de groente in een grote kom en breek de buffelmozzarella in stukjes boven de salade.
Maak nu de dressing. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, geperste knoflook en peper en zout in één kom en meng goed door elkaar.
Maak de salade af met basilicumblaadjes, geraspte parmezaanse kaas, peper en zout en schenk als laatste de dressing over de salade.
Eet smakelijk!