Panzanella

Een heerlijke zomerse salade bomvol smaak en vitamines. En in een handomdraai gemaakt.

± 20 min
2

Ingrediënten

Benodigdheden

No items found.
Tip: 
Let op: Gebruik gepasteuriseerde mozzarella om het zwanger-proof te maken en glutenvrij brood om het recept glutenvrij te houden.
Aan de slag
1

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin kort de geperste knoflook. Let op! De knoflook mag niet gaan kleuren.

2

Voeg het in stukjes gesneden (oud) brood toe en bak op middelhoog vuur tot het brood knapperig en goudbruin wordt.

3

Snijd de snackkomkommer, paprika en ui in plakjes en reepjes en halveer de tomaatjes.

4

Schep het brood met de groente in een grote kom en breek de buffelmozzarella in stukjes boven de salade.

5

Maak nu de dressing. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, geperste knoflook en peper en zout in één kom en meng goed door elkaar.

6

Maak de salade af met basilicumblaadjes, geraspte parmezaanse kaas, peper en zout en schenk als laatste de dressing over de salade.

7

Eet smakelijk!