Romige burrata tomatensalade

Een heerlijke salade met verschillende tomaten, gecombineerd met een frisse pestodressing, zoetzure rode ui en romige burrata. Een ciabatta erbij en je hebt een complete maaltijd!

± 25 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

No items found.
Tip: 
Let op: Gebruik glutenvrij (afbak) brood om het recept glutenvrij te houden en gepasteuriseerde burrata om het zwanger-proof te houden.
Aan de slag
1

Snijd de ui in dunne, halve ringen. Meng de witte wijnazijn in een steelpannetje met de suiker en voeg de ui toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat minimaal 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ciabatta in dunne plakjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de olijfolie eroverheen en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven of todat de schijfjes goudbruin en gaar zijn.

3

Snijd de tomaten in verschillende stukken: halveer sommige, snijd andere in kwarten en laat sommige mini cherry tomaten heel. Snijd enkele trostomaten in schijfjes.

4

Meng de pesto in een kommetje met citroensap, de olijfolie extra vierge en een geperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng de tomaten in een grote schaal met de helft van de dressing. Verdeel de zoetzure ui over de tomaten. Snijd de burratabollen in kwarten en verdeel die over de schaal. Verdeel hier de rest van de dressing overheen.

6

Serveer de tomatensalade met de geroosterde ciabatta uit de oven.