Een verse pastasaus
Een pastasaus is zo gemaakt én er zitten veel (verborgen) groenten in. Omdat je de groenten in de blender doet, lijkt het een gladde saus. Ideaal voor kinderen.
+/- 40 min
4
Diner
Hoofdgerecht
Paprika's
Tomaten
Glutenvrij
Lactosevrij
Vegan
Vegetarisch
Zonder vis
Zonder vlees
Zwanger
Ingrediënten
9 of 10 grote trostomaten
1 rode paprika
1 oranje paprika
250 gram champignons
halve ui
2 teentjes knoflook
Verse basilicum
peper en zout
Benodigdheden
Grote (soep)pan
Blender of staafmixer
Overige ingrediënten voor een geheel pasta gerecht
Tip:
Heb je pastasaus over? Vries het in porties in en bewaar voor een volgend gerecht.
Aan de slag
1
Snijd de tomaten, paprika, champignons en ui in grote stukken. Doe alles in een grote (soep)pan. Voeg ook de teentjes knoflook toe.
2
Zet de pan circa 10 minuten op middelhoog vuur, totdat de groenten wat zachter zijn. De groenten hoeven niet doorgekookt te worden. Schep regelmatig de groenten om.
3
Doe alle groenten in een blender of gebruik een staafmixer. Meng zo de groenten tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Doe er eventueel wat (verse) basilicum door voor meer smaak.
4
Je kan nu de pastasaus gebruiken voor de bereiding van pasta of spaghetti zoals je gewend bent.