Een verse pastasaus

Een pastasaus is zo gemaakt én er zitten veel (verborgen) groenten in. Omdat je de groenten in de blender doet, lijkt het een gladde saus. Ideaal voor kinderen.

+/- 40 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Heb je pastasaus over? Vries het in porties in en bewaar voor een volgend gerecht.
Aan de slag
1

Snijd de tomaten, paprika, champignons en ui in grote stukken. Doe alles in een grote (soep)pan. Voeg ook de teentjes knoflook toe.

2

Zet de pan circa 10 minuten op middelhoog vuur, totdat de groenten wat zachter zijn. De groenten hoeven niet doorgekookt te worden. Schep regelmatig de groenten om.

3

Doe alle groenten in een blender of gebruik een staafmixer. Meng zo de groenten tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Doe er eventueel wat (verse) basilicum door voor meer smaak.

4

Je kan nu de pastasaus gebruiken voor de bereiding van pasta of spaghetti zoals je gewend bent.