Rijk gevulde paprikasoep

Een rijk gevulde en gezonde paprikasoep met zoete aardappel, avocado, ui en bonen. Een heerlijke soep vol smaak en boordevol groenten.

+/- 45 min
5

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Let op: Gebruik groentebouillon om het recept vegetarisch en veganistisch te houden.
Aan de slag
1

Schil en snijd de zoete aardappel en bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de paprika's en avocado in blokjes, de ui in dunne ringen en de knoflook in plakjes.

2

Zet een pan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe.

3

Doe de paprika, bleekselderij, ui, zoete aardappel en knoflook in de pan. Laat de groenten op zacht vuur bakken en roer af en toe om. Bak tot de ui zacht is. Dit duurt circa 10 minuten.

4

Voeg daarna de salie, koriander, komijn, 2 bouillonblokjes, de passata en 1 liter water toe. Breng aan de kook.

5

Roer om en zet, als de soep kookt, het vuur zacht. Laat circa 15 minuten koken met een deksel schuin op de pan.

6

Voeg daarna de avocado en limoensap toe. Pureer de soep met een staafmixer.

7

Voeg de uitgelekte kidneybonen toe en breng op smaak met peper en zout.

8

De soep is klaar om te serveren.