Paprikapannenkoeken

Wie had ooit gedacht dat één van de favoriete gerechten van kinderen, namelijk pannenkoeken, zó gezond en lekker kunnen zijn? Vul naar hartenlust met je favoriete groente.

+/- 55 min
3 (6-8 pannekoeken)

Ingrediënten

Benodigdheden

No items found.
Tip: 
Let op: gebruik een glutenvrij alternatief voor bloem om het recept glutenvrij te houden. Glutenvrije opties voor bloem zijn o.a. amandelmeel en boekweitmeel.
Aan de slag
1

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel een klein beetje olijfolie over de paprika's. Rooster ze in een voorverwarmde oven (200 graden) een half uurtje, tot ze rimpelig zijn. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die meng je straks helemaal mee.

2

Meng de bloem met de eieren, melk, peper en zout tot een beslag. Met een staafmixer meng je nu de geroosterde paprika's erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt.

3

Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat afkoelen.

4

Tijd om te serveren. Kies een topping naar keuze. Vul met je favoriete groente of bak tijdens het bakken een plakje kaas of spek mee.