Tomatensoep
Er gaat niets boven een kom verse tomatensoep. Deze overheerlijke soep is snel bereid, dus je hebt zo een gezonde maaltijd op tafel!
Ingrediënten
Benodigdheden
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
Verwijder de kroontjes van de tomaten.
Snijd de aardappelen, prei en winterpeen in kleine stukjes.
Maak met een stukje touw een kruidenbuiltje van laurier en tijm.
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie op laag vuur. Voeg een scheutje van de bouillon en de tomaten toe. Laat gedurende 5 - 10 minuten stomen op laag vuur met de deksel op de pan.
Als het vel van de tomaten los begint te komen het geheel afblussen met de overige bouillon.
Voeg de overige groenten, het kruidenbuiltje en de paprikapoeder toe aan de bouillon. Breng opnieuw aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken op laag vuur.
Verwijder het kruidenbuiltje en maak de soep glad met een staafmixer.
Verwarm de soep even door en roer wat fijngehakte peterselie door de soep. Breng op smaak met peper.