Tomatensoep

Er gaat niets boven een kom verse tomatensoep. Deze overheerlijke soep is snel bereid, dus je hebt zo een gezonde maaltijd op tafel!

+/- 50 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Garneer je soep met een takje verse peterselie.
Aan de slag
1

Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.

2

Verwijder de kroontjes van de tomaten.

3

Snijd de aardappelen, prei en winterpeen in kleine stukjes.

4

Maak met een stukje touw een kruidenbuiltje van laurier en tijm.

5

Fruit de ui en knoflook in de olijfolie op laag vuur. Voeg een scheutje van de bouillon en de tomaten toe. Laat gedurende 5 - 10 minuten stomen op laag vuur met de deksel op de pan.

6

Als het vel van de tomaten los begint te komen het geheel afblussen met de overige bouillon.

7

Voeg de overige groenten, het kruidenbuiltje en de paprikapoeder toe aan de bouillon. Breng opnieuw aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken op laag vuur.

8

Verwijder het kruidenbuiltje en maak de soep glad met een staafmixer.

9

Verwarm de soep even door en roer wat fijngehakte peterselie door de soep. Breng op smaak met peper.