Pompoensoep met puntpaprika en zoete aardappel
Met deze pompoensoep zet je snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel. En deze soep zit boordevol groenten en vitaminen.
Ingrediënten
Benodigdheden
Snipper de ui en snijd het teentje knoflook in dunne plakjes.
Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van ca. 1 x 1 cm.
Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de rode puntpaprika ook in blokjes.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, zoete aardappel, rode peper en rode puntpaprika hierin ca. 4 minuten. Houd je niet van pittig? Laat dan het pepertje weg.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd ondertussen de salie fijn. Deze voeg je vlak voor het serveren toe.
Pureer de soep met een staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met peper.
Serveren maar!