Pompoensoep met puntpaprika en zoete aardappel

Met deze pompoensoep zet je snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel. En deze soep zit boordevol groenten en vitaminen.

+/- 45 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Aan de slag
1

Snipper de ui en snijd het teentje knoflook in dunne plakjes.

2

Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van ca. 1 x 1 cm.

3

Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de rode puntpaprika ook in blokjes.

4

Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd fijn.

5

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, zoete aardappel, rode peper en rode puntpaprika hierin ca. 4 minuten. Houd je niet van pittig? Laat dan het pepertje weg.

6

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.

7

Snijd ondertussen de salie fijn. Deze voeg je vlak voor het serveren toe.

8

Pureer de soep met een staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met peper.

9

Serveren maar!