Kipfilet en cherrytomaten in basilicumolie

Supermakkelijk, heerlijk en divers. Kipfilet uit de oven met knapperige, frisse mini tomaatjes gemarineerd in basilicumolie. Dit gerecht heeft alles wat je lekker vindt.

± 35 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Lekker met spaghetti of gebakken aardappels | Let op: Gebruik glutenvrije spaghetti om het recept glutenvrij te houden en gepasteuriseerde mozzarella om het zwanger-proof te houden.
Aan de slag
1

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verwarm een steelpannetje met olie op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en peper en zout toe en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen.

2

Leg enkele basilicumblaadjes (15 gram) apart en snijd de helft - steeltjes en blaadjes - fijn. Voeg ze de laatste minuut toe aan de saus.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4

Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet om en om bruin. Doe dan de tomatensaus in een ovenschaal en leg hier de kipfilets in. Laat nog 15 minuten garen in de oven.

5

Snijd in de tussentijd de mozzarellabollen in dikke plakken.

6

Mix in een hoge kom de olijfolie extra vierge, de rest van de basilicum (15 gram) en de wittewijnazijn met een staafmixer tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.

7

Snijd de mini cherry trostomaatjes in kwarten en halveer sommige. Meng ze in een kom met de kruidenolie.

8

Haal de kip uit de oven en controleer of deze gaar is. Verleng de oventijd met 5 minuten als de kip nog niet gaar is. Verdeel de mozzarella over de kipfilets en verdeel hier de tomaten in kruidenolie over. Garneer de kip met de blaadjes basilicum.

9

Serveer direct en eet smakelijk!