Vegetarische gevulde paprika

Een gevulde paprika is zo gemaakt en ziet er ook nog eens prachtig uit! Je bereidt ze in 20 minuten, laat de oven daarna zijn werk doen en je hebt een kleurrijk feestje op tafel!

+/- 30 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

No items found.
Tip: 
Serveer de gevulde paprika's met verse peterselie en zure room of crème fraîche. Serveer eventueel de overgebleven rijst erbij. | Let op: Gebruik gepasteuriseerde kaas om het zwanger-proof te houden.
Aan de slag
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Zet de bakplaat nog niet in de oven.

2

Verhit een grote pan of hapjespan op middelhoog vuur. Verwarm er een beetje olijfolie in.

3

Pers de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit ze vervolgens aan in de pan totdat de ui glazig is. Voeg daarna nog de oregano en paprikapoeder toe.

4

Meng de knoflookpoeder met de pastasaus. Voeg dan de pastasaus, de groentebouillon en de rijst toe aan de pan. Roer goed door, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Je kookt de rijst gaar in de pastasaus, volgens de tijd op de verpakking.

5

Haal de pan van het vuur, voeg de doperwten en de (uitgelekte) mais toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Halveer de paprika's en snijd de harten eruit. De steeltjes kun je eventueel laten zitten ter decoratie, deze zijn niet eetbaar.

7

Leg de halve paprika's op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Vul ze vervolgens met het rijstmengsel en verdeel er de geraspte kaas overheen.

8

Zet de gevulde paprika's 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en lichtbruin wordt.