Salad in a jar

Een kleurrijke, heerlijke salade in een glazen pot. Omdat we beginnen met de dressing, blijven ze lekker lang goed in de koelkast. Perfect voor mealpreppen!

+/- 15 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Let op: gebruik plantaardige feta om het recept lactosevrij en vegan te houden.
Aan de slag
1

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.

2

Snijd de zoete cherrytomaten door de helft en snijd de paprika en komkommer in kleine blokjes. Zet vier (glazen) potten met deksel klaar.

3

Doe in elke pot 1 eetlepel olijfolie en 1 theelepel balsamico azijn voor de dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4

Voeg vervolgens de salade in laagjes toe. Verdeel de cherrytomaten over de potten. Doe daarna hetzelfde met de komkommer, paprika, quinoa en fetablokjes. Top de salade af met een handje gemengde sla tot de pot helemaal vol is.

5

De salade blijft in de koelkast een paar dagen goed. Voor het serveren draai je de pot om op een bord. Je hebt direct een heerlijke salade!