Gevulde tomaten met geitenkaas en een parmezaancrumble

Heb je weleens tomaten gevuld met een mix van geitenkaas, rozijnen en pijnboompitten? Combineer de gevulde tomaat met een crispy topping en je hebt een heerlijke hapje.

± 30 min
4

Ingrediënten

Benodigdheden

Tip: 
Dit gerecht doet het goed als onderdeel van een maaltijd, bijzondere lunch of als borrelhapje! Serveer hem als onderdeel van het hoofdgerecht, met rijst. | Let op: Gebruik gepasteuriseerde parmezaanse- en geitenkaas om het zwanger-proof te houden.
Aan de slag
1

Snijd de bovenkanten van de tomaten en hol de tomaten vervolgens uit met een lepel.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de tomaten in een ovenschaal.

3

Snijd de groene kruiden fijn.

4

Meng in een kom de geitenkaas met de pijnboompitten, rozijnen en groene kruiden tot een pasta. Breng op smaak met peper en zout en vul de tomaten met dit mengsel.

5

Meng in een andere kom de panko met de fijn geraspte parmazaanse kaas. Pers het teentje knoflook fijn en meng dit ook door de panko en kaas. Doe dit met je handen, zodat je er een soort 'nat zand' van kunt maken. Verdeel dit mengsel vervolgens over de vulling van de tomaten en zet de bovenste delen van de tomaten er bovenop.

6

Zet de tomaten 10 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn, maar de vulling nog wel lauwwarm is.

7

Serveer ze meteen en eet smakelijk!